רגע לפני שזה קורה שוב, אני רוצה להחזיר אתכם מעט אחורה אל דיכאון אחר לגמרי, זה שאף אחד לא מדבר עליו.
יום חמישי הגיע.
עבור אלו מאיתנו שאינם עובדים בסוף השבוע זה זמן לסגור פינות אחרונות בעבודה, לתת את הכל ולצאת ליומיים של חופש.
הרשתות החברתיות כבר מזכירות לנו מהבוקר ש 'היום יום חמישי! חמישי! חמישי!', הקולגות שלנו לעבודה באווירת חג, וגם אנחנו שמחים ליומיים של חופש. אבל בתור סינגלס, לשמחה הזו פעמים רבות מתלווה דכדוך. גוש קטן בגרון ופחד קטן בלב מיומיים בהם כולם סביבנו יהיו זוגות זוגות, משפחות- משפחות, ואנחנו נהיה לבד.
דכדוך של יום חמישי הוא מצב נפשי לא נעים בכלל, ונפוץ מאד(!). מצב שמושתק לחלוטין מכל שיח בחברה שלנו מקדשת את הסופ"ש ויוצרת סביבו הייפ כאילו והוא לא מגיע בכל שבוע.
דיכאון חמישי הוא משהו שלא מדברים עליו וגם כשכן מנסים, יש תחושה שאין לו מקום, וזאת כי הוא מצב שכמעט רק פנויים ופנויות מתחברים אליו ומרגישים אותו.
אני כותבת את הדברים האלו, מפני שלפחות אחת לשבוע, אני שומעת ממישהו שאני מלווה משהו בסגנון של 'אני יודעת שזה ישמע לך מוזר, אבל בכל יום חמישי אני נכנסת לדיכאון מחדש".
כשאני עונה ואומרת לאותה בחורה לצורך העניין שהיא אינה לבדה, וש'דכדוך יום חמישי' הוא תופעה נרחבת שסובלים ממנה חלק גדול מהסינגלס שאני פוגשת- נאורות עיניה.
הפוסט הזה הוא לא תרופה ל'דכדוך יום חמישי' (שם שעד כמה שידוע לי, אני המצאתי, לתופעה שבערך רק אני מכירה בה). הפוסט הזה בא להאיר גם את עיניכם, לנרמל את התופעה הזו שאולי עד היום הרגשתם לבדכם בעולם איתה, ולספר לכם שזה לחלוטין הגיוני שאתם מרגישים בדיוק כך- אתם לא לבד.
מה אני ממליצה לעשות מול התחושות הקשות של הבדידות, העצב ולפעמים הפאניקה שתוקפת אל מול סוף השבוע?
ראשית– להכיל את התחושות, לדעת שהן הגיוניות, שאתם לא היחידים שמתמודדים איתן ושסוף השבוע הוא לא רק כיף, ובטח שלא עבור כולם.
שנית, אני ממליצה לכם מאד לחפש דרכים להעסיק את עצמכם לפחות בחלק סוף השבוע באופן שאינו תלוי בחברים או במשפחה שלכם. כמו למשל- להירשם לקורס או סדנה של שישי בבוקר.
לבסוף, הימנעו מטעות מאד משמעותית שרבים מהסינגלס שסובלים מדכדוך יום חמישי עושים, ואל(!!!) תכלו את סוף השבוע המדוכא על אתרי ואפליקציות ההיכרויות. כשאנחנו מדוכדכים, מרגישים בודדים, זנוחים ולא אהובים, זה הזמן שהכי מתחשק לנו לקבל חיזוקים חיצוניים מזרים מושלמים, וזה עוד לפני שהכנסנו למשוואה את השעמום. הבעיה היא, שכשנגיע לחיפוש האהבה במוטיבציה שלילית וממקום שלילי- זה ילך הכי גרוע שאפשר.
מה גם, שקחו בחשבון ששאר האנשים באפליקציה בחלונות הזמן הללו כנראה נמצאים במצב דומה לשלכם, כך שסביר ביותר שחוויה חיובית לא תצמח משם.
לא מחפשים אהבה במצב שלילי לעולם!
לדעת לבחור פרטנרים רומנטיים שמתאימים לך
ולדעת איך לגרום לזה לקרות
באופן שתואם את השלב בקשר מיצירת הקשר ועד הזוגיות
יצירת פרופיל, צ'ט וטלפון - איך לא ממסמסים אופציות ועושים את זה נכון
איך לפעול דרך הרגש ולא דרך הפנטזיה
חיזוק וייצוב הבטחון העצמי
עם אוראל שופן לסגירת פינות, השלמת חוסרים (אם יש) ומענה על כל שאלה שלכם בתחום התקשורת הרומנטית- דייטינג, זוגיות ומיניות.
נלמד שיטה ייחודית ובדוקה לרתימת הסביבה שלנו ליצירת הזוגיות שלנו על הצד הטוב ביותר. איך עושים את זה הכי נכון- איך גורמים לאנשים אחרים לסדר לנו דייטים?
הספר הדיגיטאלי של אוראל שופן שפורש את שיטת הSLC באופן הכי פרקטי בעולם.
"אני אוראל שופן, לפני 7 שנים התחלתי את דרכי המקצועית, מתוך שאיפה להביא בשורה לתחום התקשורת הרומנטית.
לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולגיה, אימון אישי, הסמכה בייעוץ זוגי ובייעוץ מיני, עבודה עם אוכלוסיות מגוונות (בינהן נוער בסיכון, הורים לילדים בעלי הפרעות התנהגות, חולים בהפרעות נוירולוגיות ופגועי נפש במצבי אשפוז פסיכיאטרי ובמסגרות בקהילה) ועיסוק במחקר בנושאים של זוגיות ומיניות (מחקר פסיכו- ביולוגי במכללת האקדמית ת"א- יפו, מחקרים קליניים במחלקת נוירולוגיה בביה"ח שיב"א ומחקר בתחום הקרימינולוגיה המינית במכללת בית ברל) הביאו אותי לפיתוחו של מודל מהפכני, אשר הפנמתו מאפשרת יצירת תקשורת רומנטית נכונה בין האדם לבין עצמו, בינו לבין סביבתו, בינו לבין פרטנרים רומנטיים פוטנציאלים ובהמשך בינו לבין הפרטנר הרומנטי.